Епідемічна ситуація щодо стану захворюваності на COVID-19

Станом на 30 червня 2020р. Нових випадків не виявлено, померло – 1

В установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, на території яких функціонують структурні підрозділи Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України зареєстровано 37 лабораторно підтверджених випадки на COVID-19. З них 2 ув’язнених, 2 засуджених, 27 працівників ДКВС України, 6 медичних працівників ЦОЗ ДКВС України.

Одужало – 32 осіб, з них: 2 ув’язнених, 1 засуджений, 25 працівники ДКВС та 4 медичні працівники. Продовжують отримувати лікування та перебувають на лікарняному з підтвердженим діагнозом COVID-19: 2 працівники ДКВС та 2 медичні працівники.

Охоплено ПЛР-тестуванням на виявлення коронавірусу SARS-CoV-2, які підлягали тестуванню відповідно наказу МОЗ України від 28.03.2020 № 722 «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)» (зі змінами) 633 особи, у тому числі 526 осіб з числа контактних. При проведенні ПЛР- тестування лабораторно виявлено коронавірус SARS-CoV-2 у 27 працівників ДКВС, 6 медичних працівників, 2 ув’язнених та 2 засуджених. Наразі 10 проб матеріалу знаходяться в роботі. Зауважуємо, що такі ПЛР-дослідження проводяться безкоштовно виключно у лабораторіях МОЗ України, які мають відповідні ліцензії.

Задля посилення заходів щодо недопущення захворюваності серед ув’язнених та засуджених, співробітників ДКВС України нової коронавірусної інфекції (COVID-19) у всіх установах виконання покарань та слідчих ізоляторах реалізується комплекс санітарно-протиепідемічних (профілактичних) заходів. Всі заклади забезпечені засобами індивідуального захисту в повному обсязі. Забезпечується медичний контроль за співробітниками ДКВС України.

ЦОЗ ДКВС України наголошує на важливості та необхідності дотримання умов карантину, самоізоляції і власної соціальної відповідальності.