Хірургічне відділення запрацювало на повну

Дар’ївська багатопрофільна лікарня №10 філії ЦОЗ ДКВС України в Херсонській області складається з чотирьох відділень: терапевтичне відділення, інфекційне відділення, амбулаторно-профілактичного відділення та хірургічного відділення на 50 ліжок, яке має у своєму складі 20 ліжок загальної хірургії, 20 ліжок для лікування щелепо-лицьової патології, 10 ліжок призначені для хірургічного лікування гінекологічної патології у жінок.

Відділення має дуже потужний потенціал: так у 2018 році наші хірурги забезпечили 90% хірургічної активності серед усіх лікарень пенітенціарної системи. В лікарні працює єдиний в медичній системі  ЦОЗ ДКВС України щелепо-лицьовий хірург з вищою категорією, який виконує складні операції –  Кір’язов Петро Іванович. Завідувач відділенням – Коротаєв Сергій Євгенович,  хірург  вищої категорії, має «золоті» руки. Лікар–хірург Яковлев Микола Миколайович раніше працював оперуючим урологом, потім отримав кваліфікацію хірурга загальної практики. Акушер-гінеколог Кривицька Галина Олександрівна на базі хірургічного відділення виконує гінекологічні операції і консервативне лікування жінок.  У 2019 році Галині Олександрівні присуджено науковий ступінь «кандидат медичних наук». Прозора Степан Анатолійович анестезіолог лікарні один з найліпших фахівців Херсона, він  працює на всіх видах сучасної анестезійної апаратури, має вищу кваліфікаційну категорію.

Після послаблення карантину в Україні хірургічне відділення запрацювало на повну силу. Хірургічна допомога надається на найсучаснішому медичному обладнанні, яке  отримало відділення  на протязі 2019-2020 рр. Після створення ЦОЗ ДКВС України  повністю оновлено матеріально-технічну базу лікарні. На сьогодні в арсеналі хірургічного відділення є новий сучасний анестезійний апарат «Morphinus» для інгаляційного наркозу, апарати штучної вентиляції легень « Falco» «Саrina» (три апарати ІВЛ) та компресор киснєвий, два кондиціонери для оперблоку, телемедичний комплекс, лампа хірургічна стельова безтіньова, лампа хірургічна з фокусуванням для операційного блоку, апарат УЗД, дефібрилятор, монітори пацієнта, холтер для монітору ЕКГ, відсмоктувачі,  кисневі концентратори, стерилізатори, термостат сухоповітряний, опромінювачі ультрафіолетові екрановані бактерицидні, світильник оглядовий). Перед операціями в лікарні за показами проводяться усі необхідні дослідження-відеобронхоскопія, фіброгастродуоденоскопія, колоноскопія. Робота Дар’ївської багатопрофільної лікарні №10 спрямовується на забезпечення якісної, доступної медичної допомоги засудженим та проводиться у відповідності до вимог Закону України «Основи законодавства про охорону здоров’я», відомчих нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України та ЦОЗ ДКВС України.

Співробітники лікарні постійно прагнуть до відповідності лікарні сучасним вимогам.