Розпочалася конференція

3 червня 2021 року в м. Києві в «Президент-готель» розпочалася дводенна конференція «Реалізація заходів з протидії ВІЛ-інфекції та захворюванню на туберкульоз для засуджених та осіб, узятих під варту, у слідчих ізоляторах та установах виконання покарань ДКВС України протягом 2020 року».

Мета конференції: підбиття підсумків роботи в регіонах України щодо впровадження заходів, спрямованих на протидію ВІЛ-інфекції та захворюванню на туберкульоз в установах ДКВС України.

Завдання:

  1. Стан пенітенціарної медичної системи. Досягнення. Проблеми.
  2. Результати проведення моніторингу та оцінки виконання цілей у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу в установах ДКВС України.
  3. Досягнення та бар’єри на рівні регіонів.

До учасників конференції з привітальними промовами звернулися:

– Висоцька Олена Володимирівна, заступник Міністра юстиції України;

– Васильєв Сергій Григорович, директор ЦОЗ ДКВС України.

– Кузін Ігор Володимирович,  заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України.

Від проекту USAID «Заради життя», що впроваджується міжнародною організацією РАТН, в конференції беруть участь:

– Світлана Леонтьєва, директор проекту;

-Тетяна Габорець, менеджер програм з ВІЛ та ВГС;

– Ханюков Євгеній Васильович, програмний менеджер проекту Глобального фонду та проекту РАТН «Заради життя» в установах ДКВС України.

У перший день конференції з доповіддю на тему «Аналіз реалізації заходів з протидії ВІЛ-інфекції та захворюванню на туберкульоз для засуджених та осіб, узятих під варту, у слідчих ізоляторах та установах виконання покарань ДКВС України» виступив Криворук Анатолій Іванович, начальник відділу громадського здоров’я ЦОЗ ДКВС України.